Hoelang duurt het verbouwen van een badkamer?

Het verbouwen van je badkamer heeft veel voordelen. Waaronder het creëren van de ultieme ontspanningsruimte en het woongenot enorm te verhogen of om de verkoop van uw woning te bespoedigen.

Met frisse wanden en vloer, een heerlijk bad of een luxe inloopdouche kunt u de ochtend- en avondrituelen lekker relaxed doorbrengen. Maar hoeveel tijd neemt de verbouwing van begin tot eind in beslag?

Het antwoord dat niet veel mensen willen horen: dat hangt van vele factoren af.

Een gemiddelde:

Voor het geven van een duidelijke tijdsduur van uw badkamerrenovatie, is het belangrijk dat we elkaar eerst spreken over alle wensen en de mogelijkheden.

In de meeste gevallen, als het plan duidelijk is en er gestart kan worden met het verwijderen van de oude wand- en vloertegels, leidingwerkzaamheden, plaatsen van het sanitair, tegelwerk, kitten en alles wat daarbij komt kijken, kunnen we zeggen dat dit proces gemiddeld 2 tot 3 weken in beslag neemt.

Toch zijn er een aantal situaties waardoor de verbouwing van uw badkamer langer kan duren.

Hoe kan vertraging ontstaan?

  • Erachter komen dat er veel moet gebeuren. Een aannemer neemt een project aan zonder zich te realiseren hoeveel werk er precies in zit. Oude aangetaste leidingen of gedateerd elektra bijvoorbeeld, kan voor extra verbouwtijd zorgen.
  • Eventuele onderaannemers. Veel bouwbedrijven werken met zelfstandige onderaannemers (stukadoor, loodgieter, kitter etc.) Dit kan het lastig maken iedereen strak achter elkaar te plannen. Hierdoor kan het gebeuren dat er gewacht moet worden op de ene vakman tot de ander verder kan. Om dit te voorkomen, kunt u kijken naar een aannemer die het gehele project zelf uitvoert.
  • Verandering van gedachte. Dit noemen we een offerte wijziging en kan het project erg vertragen. Zeker wanneer er nieuwe materialen besteld dient te worden kan de opleverdatum erg uitlopen. Probeer vooraf zeker te zijn van uw plan en vraag eventueel advies aan vrienden, doe inspiratie op bij buren en voorbeeld foto’s en laat uw begeleiden door een aannemer die regelmatig badkamers renoveert. Hiermee voorkomt u ook extra kosten.
0
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *