Extra leefruimte creëren.

Door een extra kamer toe te voegen aan uw woning of het woonoppervlakte te vergroten kunt u de waarde van uw woning flink vermeerderen en de kosten hiervan zijn zeker aantrekkelijker dan het kopen van een nieuw (groter) huis. Wilt u extra leefruimte maar weet u niet waar te beginnen, hier een paar onderdelen om de eerste stappen te zetten.

  • Bepaal een budget.  Een duidelijk beeld wat u kunt uitgeven én minstens zo belangrijk, vraag duidelijke offertes aan waarin de aannemer werkt binnen dit budget. Laat eventueel een stelpost opnemen voor onvoorziene omstandigheden.
  • Teken een schets hoe u de ruimte voor u ziet en een gedetailleerde wensenlijst. Bedenk wat het meeste prioriteit heeft. Een goede aannemer zal uw wensen bespreken en kijken naar de beste mogelijkheden binnen uw budget. Vraag gerust om een (3D tekening) zodat u zeker weet dat alles goed is begrepen is door beide partijen.
  • Vind een bekwame aannemer. Een betrouwbare aannemer die de kennis en tijd heeft om uw opdracht zorgvuldig uit te voeren is van groot belang. Zoek en vraag naar referenties en vraag om een duidelijke offerte.
  • Eventuele vergunning. In sommige gevallen is een vergunning nodig voor het verbouwen van uw woning. Vraag uw gemeente naar de wet- en regelgeving en zorg dat u met een aannemer in zee gaat die op de hoogte is van de bouwregelgeving en de bouwtekening(en) kan aanleveren.
  • Materialen. Wanneer u uw bestaande woning uitbouwt, probeer de materialen zoveel als mogelijk overéén te laten komen met de rest van uw woning. Dit zorgt voor een rustiger geheel en maakt dat de extra ruimte echt bij het huis hoort.
  • Plan een beetje chaos in.  Afhankelijk van de grootte van uw verbouwing, kunt u rekenen op extra rumoerigheid tijdens de verbouwing. Wees hierop voorbereid en houd de focus op het eindresultaat die het meer dan waard maakt!

 

 

 

 

 

 

0
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *